conferència, Música, Poesia
angelo-nestore-2

Ángelo Néstore

C.C. La Bòbila
21 oct
19:00 h

«Això no és un recital. Això no és una confessió. Això no és teatre. Això no és performance. És el cos d’un home que fuig de la seva masculinitat heretada mentre treu el cap a una foto de 1994 amb l’ull obert de qui veu en ell mutar papallones».

L’inhabitable és una posada en escena poètica híbrida centrada en el cos com a territori queer habitable, que explora la possibilitat de la teatralitat del fet poètic des de llocs no convencionals i de trànsit, amb la finalitat de qüestionar el concepte de poesia i re-descriure‘l des d’una visió postdramàtica.

Ángelo Néstore (Lecce, 1986 / Màlaga). Artista no binària. La seva obra gira entorn del poètic, entès com a territori queer en el qual la poesia s’híbrida amb disciplines com la música, la performance o les arts escèniques. Poeta Cíborg Pecador és el seu primer experiment poètic-musical, basat en els seus poemes. Ha publicat Hágase mi voluntad (XX Premi de Poesia Emilio Prados, Pre-Textos, 2020), Actos impuros (XXXII Premi de Poesia Hiperión, 2017), traduït a l’anglès amb el títol Impure Acts por Lawrence Schimel en l’editorial novaiorquesa Indolent Books i Adán o nada (Bandaàparte Editors, 2017). En 2021 ha sortit la seva primera col·lecció de poesia en italià, titulada corpi a mezzanotte (Interlinea Poesia, 2021). Actualment co-dirigeix el Festival Internacional de Poesía de Màlaga Irreconciliables, és director editorial de l’editorial de poesia Letraversal i imparteix classes universitàries en el Departament de Traducció i Interpretació de la Universitat de Màlaga.
Amb divuit anys es va alçar amb el Premi a la Millor Interpretació Masculina en el Concurs Nacional de Teatre Vittorio Gassman de Roma. Les seves últimes obres teatrals són el monòleg en homenatge a Gloria Fuertes Esto no es un monólogo, es una mujer (autor i director) i la peça en solitari Lo inhabitable, en la qual dialoguen poesia, teatre i performance. En 2018 se li ha atorgat el Premi Ocaña a la seva trajectòria poètica en el XXI Festival Internacional de Cinema LGBT d’Extremadura.

Actividades relacionadas