Música
BLAST_cortada

Blast

El Pumarejo
22 oct
20:00 h
Participantes: Queer Falafel y Mad Monkey

BLAST és un duo de música electrònica format per Queer Falàfel/Anthony Kmeid i MadMonkey/Pako Serrano.

La música de BLAST és sense gènere, lliure, aspra, rugosa, violenta acompanyada de vocals del Llevant mediterrani, amb contingut queer i anticolonial. El set proposa generar un espai de tensió, plasmant en so els efectes que una explosió pot provocar en la memòria i exposant un cos que recorre al seu trastorn d’estrès posttraumàtic per a investigar el record corporal de la reacció a una bomba i convertir-lo en ball. Reclamant espais. Transmutando dissidències. Desconstruint binarismes.

Neo-traumatic electronic boom boom

Anthony Kmeid va brillar amb llum pròpia en la passada gal·la de l’Orgull que vam produir per a Beteve i la Xarxa de televisions locals deixant a les/als assistents amb la boca oberta.

Des de Berdache crèiem necessari recuperar la seva proposta i donar-li un espai en el festival, aquesta vegada amb el seu projecte Blast acompanyat de Mad Monkey.

Anthony Kmeid – Queer Falafel

És un artista multidisciplinari libanès resident a Barcelona. Concep, dirigeix i interpreta només autobiogràfics de teatre físic/ dansa amb audiovisuals i música en viu. Estrena la seva primera peça llarga Els Papers en 2018, un treball de cinema/cos que parla d’una relació prohibida que va tenir a Beirut i de la burocràcia a l’hora de demanar un visat europeu, tenint un passaport àrab. L’espectacle ha estat programat al Barcelona Districte Cultura 2020 i en diversos teatres i sales a Barcelona, Madrid, València i Bilbao. El 2019 va presentar PareMeu en el Festival de la Mercè, una peça curta de docu– teatre que parli de la seva relació amb el seu pare, la masculinitat, l’homosexualitat i la guerra. El seu última obra Tecnòcrata (2021) parla de la seva relació amb les xarxes socials, la venda del cos i la felicitació de la seva identitat queer àrab per a tenir una presència virtual. En 2022 forma el duo Amaren amb Ugne Daniele Reikalaite, fusionant l’electrònica amb música tradicional de Lituània al Líban, passant per 12 països.

Pako Serrano

És un actor i compositor resident a Tolosa, Francia. Formava part de companyies de teatre com a Centre Dramàtic Elvira, Vagalume Teatre, Els Pekos, Pepadasola entre altres. En música, ha participat com a compositor flautista, saxofonista o cantant en projectes de flamenc, jazz, Groove, rock, música contemporània o electrònica compartint l’escena amb músics com Víctor Castro, David Sorroche, Jorge Sánchez « el Pisao » o Alfredo Tejada entre molts altres.

En 2002 es va instal·lar a França on va treballar com a actor i compositor/músic amb la companyia de teatre La Fabrique des Petites Utopies i va participar en performances de música electrònica amb Eric DE Clark, Elisa do Brasil, Sexe in Dallas, Alfie Ryner, Le Grand Toz, I a Pas Dig, Le Grand Ndolé, Some, La Mala Cabeza o Palokortao. Des de fa algun temps ha començat a treballar en l’àmbit de la música electrònica. Aquesta faceta li ha portat a desenvolupar les tècniques de composició i producció d’aquest gènere de música i a crear el projecte MadMonkey per a concebre, compondre i produir música per a espectacles de teatre i circ.

Actividades relacionadas