El festival Berdache neix en 2020, fruit de la il·lusió per generar una proposta que reflexioni sobre la identitat de gènere utilitzant les arts visuals i escèniques com a vehicle.

Berdache [Gender Art Festival] construeix un espai on l’art es converteix en l’eix vertebrador per a transitar per temàtiques relacionades amb el gènere, objecte de debat que s’ha posicionat en els últims anys com un fenomen social. Aquesta qüestió es desenvolupa encunyant nous conceptes i donant visibilitat a realitats “no normatives”, però sobretot enderrocant prejudicis. Amb aquest propòsit, es realitzaran mostres d’artistes referents en la recerca i desenvolupament d’obres vinculades al gènere.

Berdache du a terme el seu discurs valent-se de l’expressió artística com a matèria primera i la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat, un dels focus creatius més efervescents del panorama nacional, com a emplaçament. Aquest festival té l’objectiu de donar a conèixer a artistes locals, nacionals i internacionals, quins, amb la seva obra, ens conviden a reflexionar i ens acosten a nous punts de vista. Una programació amb un alt poder d’atracció per arribar a tota mena de públics, un espai on es pugui preguntar, conèixer, descobrir i reflexionar: descobreix-lo.

CONCEPTE

Els berdache o badea, també coneguts com els dos esperits, són individus pertanyents a pobles amerindis d’Amèrica del Nord. Tenien els patrons de conducta dels dos gèneres (masculí i femení).

Es considerava que els berdache posseïen la capacitat de desafiar a la naturalesa i eren, per tant, especials.

Les persones considerades Dos Esperits ocupen un lloc singular en la cultura dels nadius americans, equilibrant l’esperit masculí i el femení. Són un clar exemple de les ambigüitats que acompanyen al gènere i la cultura.

Equip

Directora: Elisabet Parés

Direcció de producció: Álvaro García

Producció: Alicia García Núñez

Producció: Raquel Bargalló

Disenny gràfic: Karakter Studio

Comunicaciò: Meler Studio

Premsa: La Costa Comunicació

Patrocinadores

Un projecte de:
Organitzat per:
Amb el suport de:​
Gràcies a la col·laboració de:​

Altres edicions

2021
2020

Contacte

Premsa

Mail de premsa: anna@lacosta.cat

Descarregar programa de mà