Dansa
Lo Faunal - Pol Jiménez : Guillermo Pacheco

Cía. Pol Jiménez

Auditori Barradas
26 oct
21:00 h
Participantes: Pol Jiménez

Lo Faunal

És un trànsit per l’interespècie, construït des del que coneixem com la dansa espanyola, desclassificant les seves quatre branques (folklore, escola bolera, dansa estilitzada i flamenc) travessades per la figura del Faune.

Pol Jiménez encarna la figura mitològica, que durant la migdiada fantasieja amb les nimfes. Per fer-ho, parteix del Faune de la dansa clàssica de Nijinski; tanmateix, tant l’intèrpret com el director de la peça, Bruno Ramri, se centren en la idea que el Faune no és només un personatge mitològic, sinó més aviat una condició. Una condició interespècie que comparteix amb la dansa espanyola, com a potencial constructe que sota la hibridació constant pot eixamplar les seves fronteres.

Artista format en dansa espanyola i flamenc, sempre a la recerca de nous codis i interrogants de l’escena i el pensament contemporani per nodrir les seves creacions. Format en dansa espanyola per el Conservatori Professional de Dansa de Barcelona, a qui va representar com a coreògraf a l’Assamblée Internacional 2013 a Toronto organitzada per l’Escola Nacional de Ballet de Canadà, i al Centro Andaluz de Danza de Sevilla. Tot i la seva joventut, compta amb una trajectòria intensa com a ballarí i coreògraf, treballant amb companyies o coreògrafs com la Fura dels Baus, Cesc Gelabert, Juan Carlos Lérida, José Manuel Álvarez, Ángel Rojas o Mdvd. Forma part del grup musical “Los Aurora”.

Estrena les seves produccions al Mercat de les Flors, Sala Hiroshima i Fira Mediterrània de Manresa, aconseguint guardons com “Millor ballarí” per els Premios de la Crítica de las Artes Escénicas 2018 i per els XXV Premios Butaca. Entra a formar part dels catàlegs recomanats per la Red Espanyola de Teatres. Actualment està en gira amb la seva última producció “Lo faunal” i coordina els cicles “Se avecina” a Pla Roig i “Cronexiones “ a La Tacones.

Actividades relacionadas