conferència
s_oriol_080115_web_16

Queer Pop: de Ziggy Stardust a Arca

Auditori Barradas
25 oct
19:00 h
Participantes: Oriol Rosell

Queer Pop. De Ziggy Stardust a Arca

El pop revela allò que es pot ser quan totes les opcions encara estan obertes. Assumint la naturalesa transicional de l’adolescència, en tant llindar entre la infància i l’edat adulta, és un mirall de les ansietats i els anhels, els dubtes i les construccions possibles de la personalitat de les/els joves. Per això, en l’imaginari pop abunden les figures del no completament definit, l’encara no concretat; el que es troba en un fluir constant i desborda les categories estables. I aquest desbordament és queer perquè no pot ser normativitzat, perquè el lliscament permanent dels significats només pot adquirir sentit en l’alteritat, en un fora de l’ordre. El fora que habiten les icones queer del pop: Ziggy Stardust, SooCatwoman, Anohni, Arca. Entre moltes altres.

La conferència QUEER POP és un passeig per aquest lloc salvatge, per l’àrea desencaixada, proposant un relat queer de la història del pop.

Oriol Rosell

És investigador independent especialitzat en música i subcultures juvenils i membre del duo de punk electrònic Dead Normal. A més d’exercir la docència, en l’actualitat és responsable del podcast“Tácticas de choque” i de l’espai d’RNE-Ràdio 4 dedicat a la literatura de no ficció “La biblioteca inflamable”.

Actividades relacionadas