Art
arnau-casas-02-1280x1280

Dins de la nostra programació offBerdache, ens associem una vegada més amb l’hotel Pol & Grace de Barcelona per a oferir una exposició del pintor Arnau Casas, comissariada per The Over.

En el context d’un confinament, ocupem espais en pausa que exhumin l’activitat cessada, tots aquells que van passar per ells, i el potencial dels quals podien haver passat.

Arnau Casas va transformar en atelier l’habitació 106 de l’hotel durant un moment extraordinari, en el qual l’hotel es va tornar fantasma, la interacció amb els hostes era solament una memòria (molt present) i la realitat de la ciutat era surreal com mai.

El seu temps en l’estudi muta en exercici d’introspecció, on analitza, somia, desxifra i inventa la condició humana en la seva complexitat. Amb la consciència que la resposta mai arriba, la seva recerca aprofundeix en aspectes com la identitat, la relació amb el cos, els límits d’un codi binari de gènere imposat, la psique i les pors.

Arnau Casas

La seva obra tracta de l’eterna lluita entre la realitat que ens ha tocat viure i la que viurem algun dia, sent la realitat actual una paròdia del que podria arribar a ser, on les persones i les seves emocions escapen feliçment d’aquesta realitat per a crear una nova. Es focalitza en la màscara com a eina social tant per a bregar amb la realitat actual com per a projectar l’energia cap a una realitat més òptima.

Mescla, en la seva pintura dualitats per a generar un pont de contrarietats entre el preestablert i el que queda per establir. La naturalesa de l’oli fa que sigui el mètode perfecte per a expressar la deformació de la realitat, que li fa acostar-se a la seva visió personal d’aquesta, aconseguint així un equilibri entre el realisme i l’abstracció, sent el realisme metàfora de la consciència -deformada- de la persona i l’abstracció del món que està per existir incloent les màscares que es posen els personatges per a acostar-se a ella.

Cromàticament segueix la mateixa base, els colors vius i pastís tracten de suggerir la vitalitat i l’amable de la vida, contrastat amb els foscos i grisos, que simbolitzen el desconegut i l’avenir.

Actividades relacionadas